Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

(Νέα Κυκλοφορία) "Ψαλώ τω θεώ μου" ή τω εαυτώ μου;

Τον Δεκέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Επιστροφή το νέο βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος Νεκταρίου (Αντωνόπουλου) με τίτλο: "Ψαλῶ τῷ Θεῷ μου" ἤ τῷ ἑαυτῷ μου;, που πραγματεύεται την ψαλτική τέχνη ως διακονία και χάρισμα και απευθύνεται στους ψάλτες αλλά και στους κληρικούς.

"Θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι ελάχιστα έχουν γραφεί για τον ρόλο, το ήθος και τη διακονία των ιεροψαλτών...
Αυτό το κενό προσπαθεί να καλύψει ο γράφων μέσω αυτού του βιβλίου. Δεν είναι μιά συστηματική σπουδή και ανάλυση της ψαλτικής τέχνης, ούτε μιά επιστημονική προσέγγιση, αλλά καθαρά ποιμαντική. Είναι έκφραση αγωνίας προς τους αδελφούς ιεροψάλτες. Είναι και μια έκφραση αυτοκριτικής από έναν άνθρωπο που διακόνησε το αναλόγιο πολλές δεκαετίες και γνώρισε απο κοντά τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Όταν η λατρεία νοθεύεται, όταν επικρατούν τα επουσιώδη και όχι τα ουσιώδη, όταν δίνουμε περισσότερη σημασία στα μικρά και όχι στα μεγάλα, όταν η λατρεία του Θεού μεταβάλλεται σε λατρεία του εγώ, όταν προβάλλεται ο άνθρωπος και χάνεται ο Χριστός, δεν μπορεί ένας ποιμένας να μην εκφράζει τον προβληματισμό του, να μην κοινοποιεί την αγωνία του. " 
(Απόσπασμα από τον Πρόλογο του βιβλίου)

Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευθείτε από τις Εκδόσεις Επιστροφή και σε επιλεγμένα Βιβλιοπωλεία.

Τιμή Λιανικής πώλησης 14€ 
(Λόγω της οικονομικής κρίσης, το βιβλίο προσφέρεται με έκπτωση 30% σε παραγγελίες άνω των 5 σωμάτων)

Βιβλιοπωλείο - Εκδόσεις ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.

Τηλ. παραγγελίας: Σταθ. 27520 26362, κιν. 6946696608.

e mail: epistrofi.books@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.