Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

(Νέα Θεματική Ενότητα) Μουσικολογικά Ανάλεκτα (α΄)

Νέα Θεματική Ενότητα: Με την χάρη του Θεού ξεκινάει μία νέα Θεματική Ενότητα με τίτλο "Μουσικολογικά Ανάλεκτα". Ευχαριστούμε θερμά τον συνεργάτη μας και Χοράρχη του Χορού Ψαλτών Χίου κ. Ηρακλή Μαλανδρίνο που έχει αναλάβει την συλλογή και παρουσιάση αυτών των σημαντικών και διδακτικών απόψεων!

Στο χώρο τής Ψαλτικής Τέχνης για να μπορέσει κάποιος να αξιοποιήσει τα μουσικά του χαρίσματα και να αποκτήσει ορθό μουσικό κριτήριο,χρειάζεται μακροχρόνια άσκηση, πολλή μελέτη και διαρκής τριβή με τα κλασσικά μαθήματα. Οι απαιτήσεις τού αναλογίου είναι μεγάλες και όσοι είναι αγκιστρωμένοι επάνω στις διάφορες διασκευές και τις αμφίβολης ποιότητας νεωτερικές συνθέσεις, δεν πρόκειται ποτέ να ξεφύγουν από το βαθμό τής μετριότητας.

(ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΝΑΡΑΣ)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.