Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΛΗ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!

"Ἔφθασε καιρός, ἡ τῶν πνευματικῶν ἀγώνων ἀρχή, ἡ κατὰ τῶν δαιμόνων νίκη, 
ἡ πάνοπλος ἐγκράτεια, ἡ τῶν Ἀγγέλων εὐπρέπεια, ἡ πρὸς Θεὸν παρρησία·..."
(Δοξαστικό των Αίνων Κυριακής της Τυρινής)

Με αυτά τα λόγια ο ιερός υμνωδός της Ορθοδόξου Εκκλησίας, στο δοξαστικό των Αίνων της Κυριακής της Τυρινής, θέλει να μας τονίσει πως η έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής σηματοδοτεί την έναρξη ενός αγώνα πνευματικού, ενός δηλαδή αγώνα που διεξάγει κάθε πιστός για την καταπολέμηση του σαρκικού φρονήματος και της νέκρωσης των παθών.


Ο Χορός Ψαλτών "Νάξιοι Μελιστές" εύχεται σε όλους τους απανταχού της γης Ψάλτες, καλή δύναμη στο ιεροψαλτικό διακόνημά τους σε αυτήν την τόσο απαιτητική, ιεροψαλτικά, περίοδο. 

Καλή αγία και μεγάλη Τεσσαρακοστή και καλό πνευματικό αγώνα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.