Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Μελίσματα Ψαλτικής (ρμγ΄) Μέλη Μαθηματαρίου, (Εις τον Άγιον Ανδρέαν) (2)

 Μελίσματα Ψαλτικής
Μέλη Μαθηματαρίου
α) Όταν λαμβάνει "καιρό" ο Αρχιερεύς
β) Είς τον Άγιον Ανδρέαν



α) "Τον Δεσπότην καί Αρχιερέα...". Μέγιστο μάθημα εκ του Μαθηματαρίου. Όταν λαμβάνει "καιρό" ο Αρχιερεύς, Mέλος Αρχαίον, Ήχος Βαρύς. Ψάλλει ο τ. Άρχων Λαμπαδάριος της Μ.τ.Χ.Ε. Βασίλειος Εμμανουηλίδης.
β) "Τον κήρυκα...". Μέγιστο μάθημα εκ του Μαθηματαρίου. Την Λ΄ Νοεμβρίου προς τον Άγιον Ανδρέαν. Μέλος Ιωάννου Πρωτοψάλτου, Ήχος Πλ. δ΄. Ψάλλει ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως Φώτιος Γιαννακάκης.

Σημειώσεις: 
α) Η Εικόνα της Αναρτήσεως προέρχεται από το εξώφυλλο του έργου: "Μαθηματάριον: Ερμηνευτική και Μουσικολογική Σπουδή, Αθήναι 2017", σε επιμέλεια και συντονισμό του Φιλολόγου και Πρωτοψάλτου κ. Κωνσταντίνου Σκαρμούτσου, (το οποίο διανέμεται δωρεάν ΕΔΩ) τον οποίο ευχαριστούμε θερμά που χορήγησε την άδεια να χρησιμοποιήσουμε τα μέλη για την δημιουργία των μαγνητοσκοπίων.
β) Θερμές Ευχαριστίες στον Άρχοντα Φώτιο Γιαννακάκη που χορήγησε την άδεια να χρησιμοποιήσουμε το μέλος που ερμήνευσε για την δημιουργία του μαγνητοσκοπίου.


α) "Τον Δεσπότην καί Αρχιερέα..."
Μέγιστο μάθημα εκ του Μαθηματαρίου. Όταν λαμβάνει "καιρό" ο Αρχιερεύς
Mέλος Αρχαίον, Ήχος Βαρύς. 
Ψάλλει ο τ. Άρχων Λαμπαδάριος της Μ.τ.Χ.Ε. Βασίλειος Εμμανουηλίδης.

 
 β) "Τον κήρυκα..."
Μέγιστο μάθημα εκ του Μαθηματαρίου. 
Την Λ΄ Νοεμβρίου προς τον Άγιον Ανδρέαν. 
Μέλος Ιωάννου Πρωτοψάλτου, Ήχος Πλ. δ΄. 
Ψάλλει ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως Φώτιος Γιαννακάκης.

1 σχόλιο:

  1. Αμφότερες εκτελέσεις υστερούν στον χρόνο. Δεν λέγονται έτσι τα μαθήματα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.