Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

(Νέα Κυκλοφορία) Η μετροφωνική ερμηνεια του Αναστασιματαρίου Πέτρου του Πελοποννησίου και ο αργοσύντομος μικτός στιχηραρικός δρόμος! Του Γεώργιου Ι. Χατζηθεοδώρου

Με πολλή χαρά φιλοξενούμε στην ιστοσελίδα μας το νέο πόνημα, που μόλις κυκλοφόρησε, του Άρχοντος Μαΐστορος της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Γεωργίου Ι. Χατζηθεοδώρου με τίτλο "Η μετροφωνική ερμηνεια του Αναστασιματαρίου Πέτρου του Πελοποννησίου και ο αργοσύντομος μικτός στιχηραρικός δρόμος" από τις Εκδόσεις Βιβλίων Βυζαντινής Μουσικής "Μιχαήλ Ι. Πολυχρονάκης"


Η εργασία που περιέχεται στο βιβλίο είναι από πρόσφατη εισήγηση του κ. Χατζηθεοδώρου που εκφωνήθηκε στο 3ο Διεθνές Μουσικολογικό και Ιεροψαλτικό Συνέδριο Βόλου, στις 20-5-2018.

Η εισήγηση είχε ως θέμα το Αναστασιματάριο του Πέτρου Πελοποννησίου και τη μετροφωνική του ανάγνωση. Σ’ αυτήν παρουσιάστηκαν δείγματα από το Αναστασιματάριο του Πέτρου με εντελώς μετροφωνική ανάγνωση.


Σύμφωνα με το συγγραφέα, η μετροφωνική ανάγνωση του Αναστασιματαρίου, οδηγεί σε έναν ενδιάμεσο - αργοσύντομο στιχηραρικό μέλος, απροσδιόριστο μέχρι σήμερα και παρά το ότι χρησιμοποιείται στην πράξη, μεταξύ του συντόμου (ειρμολογικού) και του αργού στιχηραρικού δρόμου.

Στο ανά χείρας έντυπο περιλαμβάνεται ολόκληρη η εργασία και το Αναστασιματάριο μεταφερμένο στη σημερινή γραφή. 

Το βιβλίο αποτελείται από 137 σελίδες και η τιμή του ανέρχεται στο ποσό των 20€.

Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε από τον Εκδοτικό Οίκο Μιχαήλ Ι. Πολυχρονάκη 

Ευχόμαστε εκ καρδίας και το νέο αυτό βιβλίο ν' αγκαλιαστεί από τον ιεροψαλτικό κόσμο και ο Πανάγαθος Θεός, να δίνει πάντοτε υγεία και δύναμη στον Άρχοντα Μαΐστορα κ.  Γεώργιο Χατζηθεοδώρου, ώστε να συνεχίσει το μουσικό-εκδοτικό έργο του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.