Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Πανεπιστημίου Αιγαίου! Η ελληνική Μουσική από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα

Το συγκεκριμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα είναι εντατικό ετήσιας διάρκειας (480 ωρών) και έχει ως θέμα τη μουσική στον ελλαδικό χώρο μέσα στην ιστορική της διαδρομή από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, καλύπτει δηλαδή ένα μεγάλο εύρος, τόσο χρονικό και γεωγραφικό, όσο ειδολογικό.

Έναρξη  Προγράμματος: 21/10/2019 –  
Λήξη:  
24/05/2020


Έναρξη εγγραφών σε λίγες ημέρες!

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:


Φιλοδοξεί να ανταποκριθεί σε δύο προκλήσεις: πρώτον να συμπεριλάβει την από κοινού εξέταση και μελέτη διαφορετικών μουσικών υφών, όπως για παράδειγμα η έντεχνη μουσική από τη μια και η παραδοσιακή μουσική από την άλλη. Συγκεκριμένα, μέσα από 48 συνεδρίες που δομούνται σε 14 ενότητες, θα εξεταστούν διαφορετικά είδη ελληνικής μουσικής, όπως η Αρχαία Ελληνική μουσική, η μουσική της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, το δημοτικό τραγούδι, το ρεμπέτικο, η λαϊκή μουσική, το έντεχνο τραγούδι, η έντεχνη ελληνική μουσική, είδη σύγχρονης δημοφιλούς μουσικής, ρεύματα της μουσικής πρωτοπορίας και η ελληνική μουσική για το θέατρο. Η δεύτερη φιλοδοξία-πρόκληση στην οποία καλείται να ανταποκριθεί το πρόγραμμα είναι ότι απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό αποτελούμενο τόσο από ειδικούς στο χώρο της Μουσικολογίας και της Μουσικής Εκπαίδευσης, όσο και σε κάθε φιλόμουσο που επιθυμεί να προσεγγίσει την ελληνική μουσική, ακολουθώντας τη φιλοσοφία των Μαζικών Ελεύθερων Διαδικτυακών Μαθημάτων (Massive Open Online Courses).
 
ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:


Επομένως, στις ομάδες-στόχου περιλαμβάνονται τόσο εξειδικευμένοι μουσικοί, όσο και φιλόμουσοι που επιθυμούν να προσεγγίσουν την ελληνική μουσική. Ειδικότερα, το πρόγραμμα απευθύνεται: α) σε φοιτητές ΑΕΙ και σε σπουδαστές ωδείων και μουσικών σχολών, β) σε αποφοίτους των τμημάτων Μουσικών Σπουδών, των τμημάτων Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης και σε αποφοίτους ωδείων και μουσικών σχολών, γ) σε εκπαιδευτικούς Μουσικής, δ) σε φιλόμουσους που επιθυμούν να έχουν μία συνολική εικόνα της ελληνικής μουσικής.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος προσφέρει μοριοδότηση στους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να εργαστούν στη δημόσια εκπαίδευση (ΦΕΚ 13 τ. Α/29-1-2019), μοριοδότηση στο διδακτικό αντικείμενο της Μουσικής για τις προκηρύξεις υποψήφιων εκπαιδευτών ενηλίκων ΚΔΒΜ και ΔΙΕΚ του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (ΦΕΚ 1151 τ. Β΄/ 29-3-2018, ΦΕΚ 3007, τ. Β΄/25-7-2018) και σε προκηρύξεις για τα στελέχη της εκπαίδευσης (ΦΕΚ 4547 τ. Α΄/12-6-2018).

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ/-ΟΥΣΕΣ: 


Στο πρόγραμμα διδάσκουν μέλη ΔΕΠ και ΕΔΙΠ ΑΕΙ, διδάκτορες ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων και καταξιωμένοι επιστήμονες με εξειδίκευση στα διδασκόμενα γνωστικά αντικείμενα.

  • Μαρία Μπαρμπάκη, Δρ. Ιστορικής Μουσικολογίας, Διδάσκουσα Τμήματος Μαθηματικών Παν/μίου Αιγαίου, Εκπαιδευτικός ΠΕ 79.01 Μουσικής Επιστήμης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,
  • Χριστίνα Γιαννέλου, Δρ. Ιστορικής Μουσικολογίας-Σολίστ Πιάνου, Καθηγήτρια Πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας
  • Μαρία Ζουμπούλη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
  • Κώστας Καρδάμης, Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Ιόνιο Πανεπιστήμιο
  • Γιώργος Κοκκώνης, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
  • Μυρτώ Οικονομίδου, Μουσικολόγος, Υποψήφια Δρ Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΕΚΠΑ, υπεύθυνη Αρχείου Συλλόγου «Μανώλης Καλομοίρης»
  • Νίκος Ορδουλίδης, Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Δρ Μουσικολογίας, n.ordoulidis@gmail.com,
  • Ανδρέας Παπασαλούρος, Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Μαθηματικών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
  • Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Υποψήφιος Δρ Βυζαντινής Μουσικολογίας Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΕΚΠΑ.
  • Εμμανουήλ Πισσαράκης , Μουσικολόγος, Καθηγητής Πιάνου και Ανώτερων Θεωρητικών, Μεταπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΕΚΠΑ.
  • Ελευθέριος Παύλου, ΕΔΙΠ Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
  • Μανώλης Σειραγάκης, Επίκουρος καθηγητής Θεατρολογίας, Τμήμα Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης
  • Μαριάννα Σιδερή, Δρ. Ιστορικής Μουσικολογίας με έμφαση στο Μουσικό Θέατρο, Εκπαιδευτικός ΠΕ 79.01 Μουσικής Επιστήμης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Κώστας Χάρδας, Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσσαλονίκης


Θέματα Προγράμματος Σπουδών και λοιπά Επιστημονικά θέματα

Δρ. Μαρία Μπαρμπακη
email:mariabarbaki@aegean.gr


Θέματα Οικονομικής και Διοικητικής Διαχείρισης

Γραμματεία Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης
Τηλέφωνο: 22410 99424-5-6 (Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-14:00)
Email:  e-epimorfosi@aegean.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.