Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

(Μουσικό κείμενο) Τρισάγιον και Δύναμις σε Ήχο Πλάγιο τού Δευτέρου! Μέλος Άγγελου Σέφκα

Ο Τρισάγιος Ύμνος και το Δύναμις τού Τρισαγίου σε ήχο Πλάγιο τού Δευτέρου. Το μέλος είναι τού Λαμπαδαρίου τού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Διαβατών Άγγελου Σέφκα

Το Δύναμις το παραθέτουμε σε δύο εκδοχές. Η πρώτη είναι επί τη βάσει τού "Νυν αι δυνάμεις" Ιωάννου Κλαδά και η δεύτερη εκδοχή είναι επί τη βάσει τού "Νυν αι δυνάμεις" Ιωάννου Κλαδά κατ εκτέλεσιν Θρασύβουλου Στανίτσα. 

Βιογραφικά στοιχεία μελοποιού:
Ο Άγγελος Σέφκας γεννήθηκε το 1993 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στα Ιωάννινα Ιστορία και Αρχαιολογία και συνέχισε με μεταπτυχιακό στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. με επιβλέποντα Καθηγητή τον κ. Εμμανουήλ Γιαννόπουλο στη Βυζαντινή Μουσικολογία. Η διπλωματική του είχε θέμα "Η εκφωνητικη τέχνη και σημειογραφία στην Ψαλτική. (9ος - 14ος αι. & 19ος - 21ος αι.). Αυτή τη στιγμή διδάσκει στο Πολυανειο Ωδείο του Κιλκίς, ψάλλει τα τελευταία 8 χρόνια στον Αγ. Δημήτριο Διαβατών και είναι χοράρχης τού Χορού Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής "Κλίμαξ" που ασχολείται με τη διδασκαλία της Ψαλτικής. Ο μικρός Χορός συμμετέχει σε ακολουθίες και εκδηλώσεις!

Download σε μορφή pdf



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.