Δευτέρα 5 Μαΐου 2025

Σεμινάριο Ψαλτικής Ερμηνείας του Εργαστηρίου Βυζαντινής Μουσικολόγίας στις 8/5/2025!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Ένα σπουδαίο Σεμινάριο Ψαλτικής Ερμηνείας, από τον Δημήτριο Νεραντζή, Άρχοντα Διδάσκαλο του Αποστόλου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Μία μοναδική ευκαιρία ψαλτικής διδαχής, όπου ο Άρχοντας, συμπυκνώνοντας τη βιωματική του εμπειρία, διδάσκει πάνω σε ζητήματα ερμηνευτικά (ψαλτική έκφραση) και θεωρητικά (παρασήμανση, ρυθμοποιία, τροπικότητα), επί τη βάσει ψαλτικού ρεπερτορίου ειλημμένου από το Ειρμολόγιο (αργές και σύντομες Καταβασίες), το Στιχηράριο (Αναστασιματάριο-Δοξαστάριο) και την Παπαδική (Πολυέλεοι, Αλληλουάρια, Τρισάγια), με ιδιαίτερη αναφορά στο περίφημο οκτάηχο μάθημα Θεοτόκε παρθένε, Πέτρου του Μπερεκέτη.

Το Σεμινάριο οργανώνεται από το Εργαστήριο Βυζαντινής Μουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, την Πέμπτη 8 Μαΐου 2025, ώρες 18:00-21:00, στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ (Νικολάου Πολίτη, Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου 157 72).


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής!


Πηγή: Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.