Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

(Νέα έκδοση) Θεωρία του Μέλους - Βιβλίο Α΄ Μελωδία! Βασιλείου Κουφογιάννη

"Πριν γίνει αναφορά σε οτιδήποτε άλλο, επιβάλλεται ευθύς εξ’ αρχής να αναζητηθούν οι λόγοι που οδηγούν στο να συνταχθεί στις μέρες μας ένα θεωρητικό βιβλίο για την μελωδία. Ο πρώτος και κύριος λόγος είναι η συνολική παρουσίαση των στοιχείων της μελωδίας σε όλες τις τάξεις των μουσικών. Ο δεύτερος λόγος, που αφορά ειδικότερα τους ψαλμωδούς, είναι ότι το παρόν βιβλίο προτίθεται να αποτελέσει βοήθημα κατανόησης της μελωδικής δομής των εξηγημένων μουσικών κειμένων των εφευρετών/μεταρρυθμιστών του υπάρχοντος ψαλτικού γραφικού συστήματος.

Όσα θα αναπτυχθούν παρακάτω στηρίζονται στους θεωρητικούς της αρχαιότητας και του Βυζαντίου, στην ακουστική παράδοση των ψαλμωδών, στα μουσικά κείμενα, σε πραγματείες και διαλέξεις και τέλος, στα αποτελέσματα των πολυετών ακουστικών πειραμάτων που πραγματοποιήθηκαν με την χρήση της τεχνολογίας επί των διαστημάτων. […] (Από την εισαγωγή του βιβλίου)

Μετά από πολυετή έρευνα παρουσιάζεται σε όλες τις τάξεις των μουσικών βιβλίο - διατριβή με θέμα "ΜΕΛΩΔΙΑ" του Α΄ψάλτη Βασίλειου Κουφογιάννη. Η Α΄ αυτή έκδοση δημοσιεύεται κυρίως για κριτική καθώς πραγματεύεται σχεδόν το σύνολο των μουσικολογικών θεμάτων που απασχόλησαν κυρίως τους ψαλμωδούς (διαστηματική, συστήματα, είδη μελωδίας, εναρμονίσεις των ήχων, κ.α.).
 

Το βιβλίο αφιερώνεται στη μνήμη του αοιδίμου διδασκάλου Αθανάσιου Καραμάνη. Τυχόν κριτικές - σχόλια επιστημονικά τεκμηριωμένα τα οποία θα μας αποσταλούν γραπτώς ηλεκτρονικά ή ταχυδρομικά θα ενσωματωθούν σε επόμενη Β΄ έκδοση. 

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να το προμηθευτούν επικοινωνώντας μέσω της ειδικής φόρμας της ιστοσελίδας τού συγγραφέως ΕΔΩ ή με παραγγελία από το βιβλιοπωλείο "Το περιβόλι Της Παναγίας" ΕΔΩ.

Κόστος βιβλίου: 12 €
Διάσταση βιβλίου : Β
Σελίδες : 72

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.