Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

(Νέες εκδόσεις) Σε πρώτη έκδοση τα Αναστασιματάρια Δανιήλ Πρωτοψάλτου και Κυριάκου Κουλιδά (Δείγμα)


Προς έκδοση βρίσκονται τα Αναστασιματάρια Δανιήλ του Πρωτοψάλτη και Κυριάκου Κουλιδά του Ναυπλιώτη, τα οποία μετέγραψε στη σημειογραφία της νέας μεθόδου ο Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού Παντανάσσης Πατρών και δάσκαλος της Ψαλτικής Τέχνης Κυριάκος Τζουραμάνης. Η ιστορική τους αξία έγκειται στο ότι με το Αναστασιματάριο του Κουλιδά εμφανίζεται για πρώτη φορά στη χειρόγραφη παράδοση (το 1ο τέταρτο του 18ου αιώνα) το νέο στιχηραρικό είδος μελοποιίας, ενώ με το Αναστασιματάριο του Δανιήλ καταγράφεται για πρώτη φορά (μέσα 18ου αιώνα) η ψαλμώδηση των αναστάσιμων στιχηρών κατά το ύφος της Μ.τ.Χ.Ε στο νέο είδος μελοποιίας.



Το δίτομο έργο που θα κυκλοφορήσει το προσεχές διάστημα, συνοδεύεται από CD στο οποίο περιέχονται οι χειρόγραφοι κώδικες των δύο Αναστασιματαρίων στην παλαιά γραφή (Ιβήρων 1992 & Παντελεήμονος 942) καθώς και μια συγκριτική μελέτη που εκπόνησε ο εκδότης σχετικά με την σημειογραφία, τις θέσεις και την εξήγηση του μέλους.
Αριθμός σελίδων κάθε τόμου 250. Διαστάσεις κάθε τόμου: 19,5 x 25

Η έκδοση χαιρετίζεται από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο από τον διδάκτορα Μουσικολογίας Ιωάννη Αρβανίτη και από τον καθηγητή του τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου Ευστάθιο Μακρή.

Το κόστος για το πακέτο των δύο τόμων είναι 40 Ευρώ.

Η έκδοση θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο των συνδρομητών.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κυριάκο Τζουραμάνη: Τηλ.επικοινωνίας: 6946000699 email: tzouram@gmail.com

Εν συνεχεία παραθέτουμε ένα μικρό δείγμα από τα δύο υπό έκδοση Αναστασιματάρια 








1 σχόλιο:

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.