Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

(Ανέκδοτο Μουσικό κείμενο) Δοξαστικό Αίνων Αγίας Λυδίας Φιλιππησίας (20.05), Μέλος π. Νεκταρίου Πάρη

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Το Δοξαστικό των Αίνων της εορτής της Αγίας Λυδίας πορφυλοπώλιδος τής Φιλιππησίας και πρώτης Ευρωπαίας Χριστιανής (1ος αι.)

Μέλος εξ ερανισμού θέσεων του παλαιού στιχηραρίου,  από τον Πρωτοψάλτη τής Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής των Βλατάδων εν Θεσσαλονίκη, π. Νεκταρίου Πάρη, Καθηγητή τού Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης τού Πανεπιστημίου Μακεδονίας τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την άδεια να το ανεβάσουμε στο ιστολόγιό μας δια το κοινόν όφελος!

Ακούστε το εν λόγω Δοξαστικό όπως το ψάλλει ο π. Νεκτάριος Πάρης στο παρακάτω βίντεο


Download σε μορφή pdf ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.