Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Α’ Κύκλος Διαδικτυακών Σεμιναρίων Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ι.Μ. Κύκκου με θέμα «Χορωδιακή Ψαλμώδηση»!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Α’ Κύκλος Σεμιναρίων Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ι.Μ. Κύκκου
με θέμα «Χορωδιακή Ψαλμώδηση»


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνω ότι με τις ευλογίες του Μητροπολίτη μας κ.κ. Νικηφόρου διοργανώνουμε διαδικτυακά τον πρώτο κύκλο σεμιναρίων με θέμα "Χορωδιακή Ψαλμώδηση", ο οποίος αποτελείται από εισηγήσεις τριών διακεκριμένων ομιλητών. Οι διαλέξεις θα δοθούν σε τρεις διαφορετικές συναντήσεις, σε τρεις διαφορετικές μέρες. Συγκεκριμένα, με χρονολογική σειρά:

· Τετάρτη 25/5/2022, 7:15 – 9:15μμ, Κωνσταντίνος Αγγελίδης

· Τετάρτη 1/6/2022, 7:15 – 9:15μμ, 
 Δρ. Ιωάννης Λιάκος

· Πέμπτη 2/6/2022, 7:15 – 9:15μμ, 
 Αθανάσιος Παϊβανάς


Κάθε συνάντηση θα έχει διάρκεια 2 ωρών, αποτελούμενη από την εισήγηση του ομιλητή και κατόπιν συζήτηση περί του θέματος. Το σεμινάριο απευθύνεται στα μέλη της χορωδίας του Ψαλτικού Χορού Ι.Μ. Κύκκου και τους μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ.Κ., είναι όμως ανοικτό για συμμετοχή από οποιονδήποτε θα επιθυμούσε, χωρίς οποιοδήποτε κόστος. Απώτερος σκοπός του κύκλου σεμιναρίων είναι να ενημερώσει, να προβληματίσει και να αποτελέσει αφετηρία περαιτέρω αναζήτησης για βελτίωση γύρω από το θέμα της Χορωδιακής Ψαλμώδησης.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω της εφαρμογής Zoom, για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή στις συναντήσεις παρακαλώ επικοινωνήστε στο chorodiaimk@gmail.com.

Οι εισηγητές:

- Κωνσταντίνος Αγγελίδης, δάσκαλος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ιδρυτής του «Κέντρου Μελετών Ψαλτικής Τέχνης» και χοράρχης του βυζαντινού χορού «ΤΡΟΠΟΣ». (http://troposchoir.gr )

- Δρ. Ιωάννης Λιάκος, Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Θεσσαλονίκης και Χοράρχης του Χορού Ψαλτών "Θεσσαλονικείς Υμνωδοί". (https://thessalonikisymnodoi.blogspot.com/ )

- Αθανάσιος Παϊβανάς, μαθητής του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μεγάλης Εκκλησίας, Θρασύβουλου Στανίτσα, ιδρυτής, χοράρχης του Βυζαντινού χορού «Εργαστήρι Ψαλτικής» και δάσκαλος Βυζαντινής Μουσικής στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών. (www.paivanas.gr , www.ergpsa.gr )


Με εκτίμηση,

Άριστος Θουκυδίδης
Χοράρχης Ψαλτικού Χορού Ι.Μ. Κύκκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.