Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

(Νέα έκδοση) Ὦ θείας, ὦ φίλης! (Ψηφιακός δίσκος και Μουσικό βιβλίο) – Από τις εκδόσεις “Μελωδικό καράβι”

1) “Ω Θείας - Ω φίλης” - ΟΡΘΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ - (Ψηφιακός Δίσκος) 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “μελωδικό καράβι” μία κασετίνα με την ηχογράφηση του Όρθρου της Αναστάσεως, όπως εψάλη από τον χορό του Ψαλτικού Διδασκαλείου “Σύναγμα” και τους πατέρες του Ιερού Ησυχαστηρίου Κεχαριτωμένης Θεοτόκου Τροιζήνας στο καθολικό του Ησυχαστηρίου.

Τον Καλοφωνικό Ειρμό “Ω θείας! Ω φίλης!” ερμηνεύει ο Δήμος Παπατζαλάκης.

2) Ακολουθία  της Αναστάσεως (Μουσικό Βιβλίο)

Παράλληλα, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “μελωδικό καράβι” ένας τόμος 120 σελίδων περιέχων την πλήρη Ακολουθία της Αναστάσεως. Ένα πληρέστατο και καλαίσθητο εγχειρίδιο, με τυπικές διατάξεις και άπαντα τα μουσικά μέλη, που στέκει αυτόνομα δίχως ανάγκη άλλου λειτουργικού ή μουσικού βιβλίου. Με δίχρωμη γραφή, όμορφα συνδυασμένη με το σαμουά χαρτί, αποτελεί ένα ευανάγνωστο βιβλίο σε μέγεθος Α4.

Στα περιεχόμενα συγκαταλέγονται η Ακολουθία της Παννυχίδος, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας.

Ως κανόνας στον Όρθρο επιλέχθηκε η μελοποίηση του πατρός Δοσιθέου Κατουνακιώτου, που ρέει ομαλά και λιτά, 
θέτοντας την πινελιά της αγιορειτικής προφορικής παραδόσεως, ενώ δίπλα του στέκουν οι αργές καταβασίες παρά Πέτρου Λαμπαδαρίου. Τέλος, στους Αίνους απαντώνται μέλη του Ιακώβου Ναυπλιώτου (Στιχηρά τού Πάσχα) και του Κωνσταντίνου Πρίγγου, (Αναστάσιμοι Αίνοι και Δοξαστικό) που προσδίδουν το στιβαρό και πανηγυρικό ύφος που αρμόζει στην εορτή.

Στη Θεία Λειτουργία βρίσκονται σύντομα και αργότερα “Όσοι εις Χριστόν” μετά των “Δύναμις” Σαρανταεκκλησιώτου και Πρίγγου, Χερουβικόν Ανθίμου Αρχιδιακόνου, Λειτουργικά Βασιλείου Νικολαΐδου και ενάτες Χουρμουζίου Χαρτοφύλακος και Θρασυβούλου Στανίτσα. Ο τόμος κλείνει με το γλυκύτατο κοινωνικό Πέτρου Λαμπαδαρίου εις ήχον πλ.α΄.

Δείγμα από το μουσικό βιβλίο μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Προλογίζουν ο ηγούμενος π. Σπυρίδων και ο ζωγράφος Δημήτριος Χατζηαποστόλου.

Τιμώνται ως εξής:
15€ CD, 20€ CD+USB, 17€ Βιβλίο

Ενώ, για κάποιες ημέρες υπάρχει η παρακάτω προσφορά:
12€ CD, 16€ CD+USB, 13€ Bιβλίο


Περισσότερες πληροφορίες στο: 6949954976.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.