Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

(Ανέκδοτο Μουσικό κείμενο) Χερουβικό Πέτρου Λαμπαδαρίου (;), Ήχος Λέγετος, σε εξήγηση Ιωάννου Αρβανίτη

Χριστός Ανέστη!

Χερουβικός Ύμνος σε ήχο Λέγετο. Μέλος πιθανόν Πέτρου Λαμπαδαρίου.

Το εν λόγω Χερουβικό εξηγήθηκε στη νέα μέθοδο από τον Πρωτοψάλτη και ερευνητή Ιωάννη Αρβανίτη τη ιδ΄ Μαΐου βκγ΄ εκ του χειρογράφου 102/250 , φ 214 της βιβλιοθήκης του Κωνσταντίνου Ψάχου όπου ευρέθη μεταξύ των Χερουβικών της εβδομάδος, β΄ σειρά, του κυρ. Πέτρου Λαμπαδαρίου.

Θερμές ευχαριστίες στον κ. Αρβανίτη που ανάρτησε το εν λόγω Χερουβικό στο ψαλτικό φόρουμ Ψαλτολόγιον, καθώς και τον Πρωτοψάλτη της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου για την πληκτρολόγηση του εν λόγω Χερουβικού προκειμένου να το αναρτήσουμε στο ιστολόγιό μας.

Download σε μορφή pdf ΕΔΩΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.