Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Πανήγυρις Παναγίας Δροσιανής Μονής Νάξου

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020 εορτή τής Θεομητορικής εορτής τού Γενεσίου τής Θεοτόκου, πανηγυρίζει ο παλαιοχριστιανικός μοναστηριακός Ναός της Παναγίας Δροσιανής με τις μοναδικές τοιχογραφίες του 6ου αιώνα μ.Χ. Το Πρόγραμμα των εορταστικών λατρευτικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 

7:30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός 
μετά Λιτής, Αρτοκλασίας, και θείου Κηρύγματος, 
κατά το Μοναστηριακό Τυπικό. 

ΤΡΙΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 

7:30 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική θεία Λειτουργία. 

Ο εορτασμός της Παναγίας  στην Μονή είναι ιδιαίτερος και συγκινητικός. Μας θυμίζει τη Θεοφύλακτο Βασιλεύουσα, την πόλη της Παναγίας, την πόλη της Υπερμάχου Στρατηγού με τα Ιερά Αγιάσματα, τους θρύλους, τις εμφανίσεις και τα θαυμαστά γεγονότα. 

Προέκταση αυτής της θεοφύλακτης πόλης, το μικρό Βυζάντιο η Μονή, το χωριό της Παναγίας με την Κυρά μας την Παναγία την Δροσιανή, προστάτιδα και έφορο, αυτού του ευλογημένου τόπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.