Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

(Νέα μουσική έκδοση) "Αθωνικά της Ερήμου Μελίσματα", Ιερομονάχου Δανιήλ Δανιηλίδου Κατουνακιώτου (Περιεχόμενα, Δείγμα)!

Ανακοίνωση Έκδοσης

Σεβαστοί πατέρες και αγαπητοί ιεροψάλτες και φιλόμουσοι ρέκτες της αγιορείτικης ψαλτικής τέχνης.

Γίνεται γνωστό ότι η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων Λαγκαδά δια του Καθηγουμένου αυτής Αρχιμανδρίτου Ιωάννου Αρσενιάδη και την επιμέλεια του αδελφού της ημετεράς Μονής ιερομονάχου Ιεροθέου Τσονάκα προβαίνουν εις την έκδοση αφιερωματικού τόμου με γενικό τίτλο « ΑΘΩΝΙΚΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ ΜΕΛΙΣΜΑΤΑ » Ιερομονάχου Δανιήλ Δανιηλίδου Κατουνακιώτου (βιογραφία – μουσικά κείμενα).

Δια πρώτη φόρα με πρωτοβουλία του Καθηγουμένου και με την ευλογία της Αδελφότητος των Δανιηλαίων και του γέροντα αυτής ιερομονάχου πατρός Αθανασίου Δανιηλίδη, έρχονται στο φως συγκεντρωμένα πλείστα μουσικά μέλη του παπά-Δανιήλ του μουσικού της ιστορικής αδελφότητος των Δανιηλαίων ώστε κατά πρώτον να γίνουν ευρύτερα γνωστά στην ιεροψαλτική κοινότητα αλλά συγχρόνως να διασωθούν εκ του πανδαμάτορος χρόνου.

Σκοπός της έκδοσης του αφιερωματικού αυτού τόμου είναι η τιμή και η προβολή της προσωπικότητας του ιερομονάχου Δανιήλ Δανιηλίδου ως ιεροψάλτου και μελουργού της βυζαντινής μουσικής.

Στην έκδοση του αφιερωματικού αυτού τόμου περιέχονται διάφορα μαθήματα μέσα από τις ακολουθίες του Εσπερινού , Όρθρου και Θείας Λειτουργίας τα οποία μαθήματα είναι αυτούσιες συνθέσεις του Ιερομονάχου Δανιήλ Δανιηλίδου του Β΄.

Η όλη έκδοση έρχεται εις μνημόσυνον αιώνιον του προσφάτως κοιμηθέντος γέροντος Δανιήλ του Γ΄(†21-10-2022) το τελευταίο αηδόνι της παλαιάς μεγάλης γενιάς ιεροψαλτών του Αγίου Όρους . Επίσης ο παρών αφιερωματικός τόμος αφιερώνεται και εις μνήμη των υπολοίπων μελών που απαρτίζανε τον μουσικό χορό της αδελφότητος των Δανιηλαίων το Β΄μισό του 20ου αιώνα, τους οσιοτάτους μακαριστούς γέροντες, ιερομόναχο Γρηγόριο (†2016), μοναχό Στέφανο (†2015) και μοναχό Ακάκιο (†2023).

Η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων Λαγκαδά καλεί όσους αδελφούς ενδιαφέρονται, για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 6987507505 - 6972655010 ή στο email: i.m.ag.triadoslagada@gmail.com

Το βιβλίο είναι σε μέγεθος 17x24 εκ., με 500 σελίδες, έγχρωμο, σκληρό εξώφυλλο και χρυσοτυπία , τα δε μουσικά μέλη του παπά- Δανιήλ καλλιγραφήθηκαν εξ΄ ολοκλήρου από τον γέροντα Ιερόθεο.

Η τιμή της εκδόσεως ανέρχεται στα 30€, λόγω του μεγάλου όγκου και των αυξημένων εξόδων της εκτυπώσεως.

Επισυνάπτουμε τα περιεχόμενα του βιβλίου και σελίδες ως δείγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.