Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

"Μετάνοια, Πάθος, Ανάσταση" από το Βυζαντινό Φωνητικό Σύνολο "ΕΠΤΑCYN" στις 06 Απριλίου 2019!

Το Βυζαντινό Φωνητικό Σύνολο «ΕΠΤΑCΥΝ» της ΟΠΕΡΑΣ ΝΕΩΝ ανακοινώνει την θεματική συναυλία Βυζαντινής Μουσικής με τίτλο «Μετάνοια, Πάθος, Ανάσταση» που θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλικανική Εκκλησία Αθηνών, το Σάββατο 06 Απριλίου 2019 και ώρα 20:30.

Πάνω σε αυτόν τον τριπλό θεματικό άξονα στον οποίο στηρίζεται όλη η πορεία της λατρευτικής ζωής, ιδιαίτερα της Μ. Εβδομάδος, παρουσιάζονται τρία αντιπροσωπευτικά έργα

Για την «Μετάνοια» παρουσιάζεται το περίφημο τροπάριο της Κασσιανής «Κύριε η εν πολλαίς αμαρτίαις…» στη μοναδική μελοποίηση του Πέτρου Λαμπαδαρίου (1730). Για το «πάθος», το πλέον αντιπροσωπευτικό «Σήμερον κρεμάται επι ξύλου...» σε μελοποίηση του Ιακώβου Πελοποννησίου (1740) και τέλος για την «Ανάσταση», το πανηγυρικό δοξαστικό «Αναστάσεως ημέρα...» σε μελοποίηση του Εμμανουήλ Χρυσάφου του Νέου (17ος αιώνας) με το κράτημα «Τε ρι ρεμ» του Πέτρου Λαμπαδαρίου.

Τρία μοναδικά έργα, διαμάντια του ρεπερτορίου της Βυζαντινής Μουσικής, μέσα από τρεις μεγάλους συνθέτες σε μια συναυλία που στόχο έχει να τα κάνει γνωστά στο ευρύ κοινό, αφού οι χρονικοί περιορισμοί στις σημερινές ακολουθίες το απαγορεύουν.

Διοργάνωση: ΟΠΕΡΑ ΝΕΩΝ


Γενική είσοδος 10,00€

Κρατήσεις θέσεων στο info@operanewn.gr ή τηλεφωνικά στο 6977485138.Με εκτίμηση

Μαρία Λυμπεράκου
Ιδρύτρια – Καλλιτεχνική Διευθύντρια
της ΟΠΕΡΑΣ ΝΕΩΝΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.