Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018

ΚΑΛΗ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!

«Τό στάδιον τῶν ἀρετῶν ἠνέῳκται
οἱ βουλόμενοι ἀθλῆσαι εἰσέλθετε…»

(Ἰδιόμελον τῶν Αἴνων Κυριακῆς τῆς Τυρινῆς)


Με τη χάρη του Θεού εισήλθαμε στην πιο ιερή και κατανυκτική περίοδο τού όλου εκκλησιαστικού έτους. Κεντρικό μήνυμα αυτής τής περιόδου πού ονομάζεται Αγία καί Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι η μετάνοια. Μετάνοια σημαίνει αλλαγή τού τρόπου τού σκέπτεσθαι αλλά και αλλαγή τού τρόπου ζωής. Σημαίνει όμως και απαλλαγή από την δουλεία των παθών και τής αμαρτίας. Σημαίνει τέλος γενναιότερη και αποφασιστικότερη προσπάθεια αναβάσεως στους κόσμους τής αρετής και τού αγιασμού.
 
Ας ακούσουμε λοιπόν την κατανυκτική προτροπή τού ιερού υμνωδού και ας εισέλθουμε με χαρά στο στάδιο των αρετών με διάθεση πνευματικού αγώνος και ειλικρινούς μετανοίας, έτσι ώστε να αξιωθούμε να προσκυνήσουμε τά Άγια Πάθη τού Κυρίου μας και να πανηγυρίσουμε την ένδοξη και πανευφρόσυνη Ανάστασή Του.

Ο Χορός Ψαλτών "Νάξιοι Μελιστές" εύχεται σε όλους τους απανταχού της γης Ψάλτες, καλή δύναμη στο διακόνημά τους σε αυτήν την τόσο απαιτητική, ιεροψαλτικά περίοδο. 


Καλή Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή και καλό πνευματικό αγώνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.