Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

(Νέα έκδοση) Μουσικόν Πέλαγος τής Θείας Λειτουργίας, Τόμος Α΄", Ηλία Φραγκάκη

 Χριστός Ανέστη!

"Χάριτι Κυρίου κι έπειτα από την ολοκλήρωση τής έκδοσης τού οκτάτομου, οκτάηχου "Μουσικού Κυριακοδρομίου" παρουσιάζω τον Α΄ τόμο τής παρούσης συλλογής μαθημάτων Βυζαντινής μουσικής με όνομα "Μουσικόν Πέλαγος τής Θείας Λειτουργίας."

Το "Μουσικόν Πέλαγος τής Θείας Λειτουργίας" δεν ειναι έργο μόνο δικό μου, αλλά κυρίως έργο των αρχαίων διδασκάλων τής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής. Η επιθυμία μου είναι να εμπλουτίσω τό "Μουσικόν" τού το Πέλαγος τής Θείας Λειτουργίας" με πλείστα όσα μαθήματα, γι' αυτό και στην έκδοση αυτή περιέχονται, ο "Τρισάγιος Ύμνος" σε διάφορους ήχους, "Δύναμις" πολλών συνθετών, τά "Προκείμενα" τού Αποστόλου, Κυριακών, Καθημερινών καί τού όλου Ενιαυτού "Αλληλουιάρια" σε όλους τούς ήχους, "Χερουβικά" μέγιστα, αργοσύντομα και σύντομα καί "Άξιον εστίν" παλαιών και νέων συνθετών παρασημασμένα με μεγάλο σεβασμό στις παλαιές παρααδοσιακές γραμμές που διέσωσαν οι μεγάλοι διδάσκαλοι τής ιεράς μας τέχνης." (Από την Εισαγωγή τού Βιβλίου).


Ο Α΄ Τόμος αποτελείται από 500 σελίδες και η τιμή του κυμαίνεται κοντά στις προηγούμενος εκδόσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον πονήσαντα στο τηλ. 6984608988.

Εν συνεχεία παραθέτουμε τα Περιεχόμενα καί δείγματα από τον εν λόγω Τόμο.
























2 σχόλια:

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.