Τρίτη 6 Απριλίου 2021

(Νέα έκδοση) Μελετήματα Εκκλησιαστικής και Δημοτικής Ελληνικής Μουσικής! Γεωργίου Χατζηθεοδώρου!

Με πολλή χαρά σας παρουσιάζουμε το τελευταίο πόνημα τού Άρχοντος Μαΐστορος τής Μ.τ.Χ.Ε. Γεωργίου Χατζηθεοδώρου με τίτλο "Μελετήματα Εκκλησιαστικής και Δημοτικής Ελληνικής Μουσικής", από τις Εκδόσεις Επτάλοφος.

"... Ελληνική εκκλησιαστική μουσική - Ελληνικό δημοτικό τραγούδι. Δύο έννοιες διαφορετικές, αλλά όμως παράλληλες και συναφείς. Μία η πηγή και δύο τα ρυάκια της, το κάθε ένα με το δικό του δρόμο. Βέβαια, κάπου απομακρύνονται, κάπου πλησιάζουν, και κάπου σμίγουν. Το περισσότερο, πάντως, προχωρούν παράλληλα προκειμένου να εξυπηρετήσει το κάθε ένα το δικό του σκοπό και το δικό του προορισμό...

...Έχοντας λοιπόν, ως βάση την δια βίο ενασχόληση και εμπειρία μου, με τα παραπάνω αντικείμενα, μάζεψα επιλεκτικά μερικά κείμενά μου...τα παραδίδω σ' αυτό το βιβλίο, ως μέρος από το απόσταγμα της πολύχρονης ερμηνευτικής προσπάθειάς μου...

...Σημειώνω ότι το βιβλίο χωρίζεται ανάλογα με τα κείμενα σε δύο μέρη. Στο πρώτο, που αφορά καθαρά την εκκλησιαστική μας μουσική και στο δεύτερο που τα κείμενα αναφέρονται στη δημοτική μας μουσική. Επίσης σημειώνω ότι, τα κείμενα, ως επι το πλείστον, καταχωρίζονται με την αρχική τους μορφή, όπως δηλαδή πρωτοδημοσιεύτηκαν ή πρωτοπαρουσιάστηκαν σε συνέδρια κ.α. ... Πέραν αυτοί και επειδή τα περισσότερα από αυτά εκφωνήθηκαν σε συνέδραι με περιορισμένο χρόνο ομιλίας, δεν παραπέμπουν ιδιαίτερα σε πολλές πηγές και δεν έχουν πολλές υποσημειώσεις.

Επιπρόσθετα έχω επισυνάψει και ένα ένθετο cd, στο οποίο περιλαμβάνονται τα ηχητικά παραδείγματα που παραπέμπω σε κάποια από τα κείμενά μου, με την αντίστοιχη αρίθμηση..."
(Εκ του Εισαγωγικού Σημειώματος)

Η ιστοσελίδα μας εύχεται στον Άρχοντα Μαΐστορα τής Μ.τ.Χ.Ε. Γεώργιο Χατζηθεοδώρου, ο Θεός να τού χαρίζει υγιεία σωματική και ψυχική ώστε να συνεχίσει την πολύτιμη προσφορά του στην Εκκλησιαστική μας μουσική και το Ελληνικό δημοτικό τραγούδι. 

Σελίδες: 547
Κόστος βιβλίου: 35€
Διάθεση από τον ίδιο τον κ. Χατζηθεοδώρου. 
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6937401271,  mail: maistwr@gmail.com, Facebook: Εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.