Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

(Ανέκδοτα Μουσικά κείμενα) Χερουβικό και Κοινωνικό "Εις πάσαν την γην...", μέλοςΓρηγορίου Πρωτοψάλτου, Ήχος Δ΄ Λέγετος!

Χερουβικό και Κοινωνικό εις μνήμην Αποστόλων σε Ήχο Λέγετο και μέλος Γρηγορίου Πρωτοψάλτου.

Το χειρόγραφο χαρακτηριστικά αναφέρει: "Ο εξ Ιασίου φίλος τού διδασκάλου Λαμπαδαρίου και ομώνυμος αυτού, ο Άρχων Μέγας Καμινάρης κύριος Γρηγόριος, ζητήσας παρά της αυτού μουσικολογιότητος είς ήχον λέγετον Χερουβικόν και Κοινωνικόν εμελούργη τα ακόλούθως, ήχος λέγετος".

Την επιμέλεια και την ηλεκτρονική δακτυλογράφηση των μελών έκανε ο Ψάλτης και μουσικός Χρίστος Ψωμιάδης, από παλαιό χειρόγραφο κατοχής του που πλέον έχει απολεσθεί, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρηση να το δημοσιεύσουμε στο ιστολόγιό μας για το κοινόν όφελος! 

Download σε μορφή pdf ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.