Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Διαδικτυακό Σεμινάριο Ψαλτικής Τέχνης! Βασικά στοιχεία και τεχνικές συγκρότησης ενός Ψαλτικού Χορού!

Στο πλαίσιο του οκτάμηνου σεμιναριακού κύκλου μαθημάτων Ψαλτικής Τέχνης (Νοέμβριος – Ιούνιος), το οποίο έχει διοργανώσει ο Χορός Ψαλτών Χίου σε συνεργασία με το Ωδείο «Αιγέας», θα πραγματοποιηθούν δυο μαθήματα αφιερωμένα στα βασικά στοιχεία και τις τεχνικές συγκρότησης ενός Ψαλτικού Χορού. 

Τα μαθήματα θα περιλαμβάνουν την τέχνη της διευθύνσεως της εκτελέσεως ενός μουσικού έργου, την ταυτόχρονη και συγχρονισμένη απόδοση του έργου, τεχνικές που αφορούν στην ομοιομορφία του ακούσματος και της πειθαρχίας του χορού, της μετρικής και ρυθμικής συνέπειας, της ανάδειξης των μελωδικών φράσεων και όλων των μικροποικιλμάτων στην από χορού απόδοση των μαθημάτων. 

Επίσης θα γίνει διδασκαλία με οπτικά παραδείγματα διεύθυνσης του χορού, ώστε οι χοράρχες να μάθουν να επικοινωνούν τις οδηγίες τους στα μέλη του χορού τους με κινήσεις των χεριών τους, εισαγωγής, εκτόνωσης και κατάληξης του μέλους με χειρονομική σημειολογία. Μέσα από την γνώση αυτή θα μπορέσει ο Χοράρχης να αποκτήσει συνείδηση του σχηματισμού των χεριών του διαγράφοντας στον ορίζοντα όλα τα μικροποικίλματα, οπτικοποιώντας τα με ακρίβεια καθώς και χρήση άλλων άηχων τρόπων επικοινωνίας, όπως το βλέμμα και οι σχηματισμοί – εκφράσεις του προσώπου.

Διδάσκων
Ηρακλής Μαλανδρίνος
Δάσκαλος Ψαλτικής Τέχνης
Χοράρχης Χορού Ψαλτών Χίου


Τα μαθήματα θα είναι δυο διάρκειας μίας ώρα το καθένα.

Πρώτο μάθημα 17 Μαΐου στις 22:00 το βράδυ μέσω εφαρμογής Zoom.

Δεύτερο μάθημα 24 Μαΐου στις 22:00 το βράδυ μέσω εφαρμογής Zoom.



Το κόστος συμμετοχής και για τα δυο μαθήματα ανέρχεται στα 20 ευρώ και προκαταβάλλεται προ του πρώτου μαθήματος.

Δηλώσεις συμμετοχής έως 21 Μαΐου με προσωπικό μήνυμα στο Μessenger Ηρακλής Μαλανδρίνος, στο e-mail hermal@hotmail.gr ή στο τηλ 6932540764

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.