Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

(Ανέκδοτο Μουσικό κείμενο) "Ερχόμενος ο Κύριος.." Παναγιώτη Χρυσάφη του νέου! (Μουσικό κείμενο)

Ανέκδοτο Στιχηρό Ιδιόμελο των Αίνων της Μεγάλης Δευτέρας, σε μελοποίηση Παναγιώτη Χρυσάφη του νέου, από τον Πέμπτο Τόμο του στιχηραρίου του, από της Μεγάλης Δευτέρας άχρι της Κυριακής των Αγίων Πάντων, σε εξήγηση από τον Χουρμούζιο Χαρτοφύλακα, 
ενός των εφευρετών της νέας μουσικής μεθόδου (Ε.Β.Ε. ΜΠΤ 665, φφ. 1γ -2ν). 

Θερμές ευχαριστίες στον Αναπληρωτή Καθηγητή της Βυζαντινής Μουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α. κ. Δημήτριο Μπαλαγεώργο, 
για την ευγενική παραχώρηση του κειμένου!

Download

Καλή Αγία Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση!











Το παραπάνω μουσικό κείμενο το ακούμε από τον Χορό Ψαλτών "Τρίκκης Μελωδοί",
υπό την διεύθυνση του Αναπληρωτή Καθηγητή της Βυζαντινής Μουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α. κ. Δημητρίου Μπαλαγεώργου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.