Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

(Νέα κυκλοφορία) Εκλογή Πολυελέων, Γέροντος π. Δοσιθέου Κατουνακιώτου

ΕΚΛΟΓΗ ΠΟΛΥΕΛΕΩΝ
Μοναχού Δοσιθέου Κατουνακιώτου
Μουσικοδιδασκάλου

π. Δοσίθεος Κατουνακιώτης (1912 - + 1991)
Με επιμέλεια της Ιεράς Μονής Αγίου Κυπριανού Φυλής, εκδόθηκε ο έκτος και τελευταίος τόμος εκ των μελοποιημάτων του Γέροντος Δοσιθέου Μοναχού, Κατουνακιώτου του τυφλού (+1991) με τίτλο "Εκλογή Πολυελέων", που συμπληρώνεται με Μουσικό Απάνθισμα και άλλων επί μέρους ύμνων.

Τα μέχρι τώρα εκδοθέντα μουσικά βιβλία του αειμνήστου Γέροντος είναι 1) Μικρά Οκτώηχος, 2) Λειτουργικά, 3) Παραλειπόμενα Τριωδίου, 4) Οκτάηχος Εβδομαδάριον και 5) Δοξαστικάριον, περιέχουν μαθήματα που ακολουθούν πιστά τους κανόνες μελοποιίας της Ψαλτικής Τέχνης, όπως διαμορφώθηκαν από τους παλαιούς μελοποιούς, άξιος συνεχιστής των οποίων αποδεικνύεται ο π. Δοσίθεος και στον τόμο των Πολυελέων.





Ο τόμος περιλαμβάει Εκλογή Πολυελέων: "Δούλοι Κύριον", Σύντομος εις ήχον γ΄, επίσης Σύντομος εις ήχος δ΄ Λέγετον, και Αργός εις ήχον δ΄ Λέγετον, "Εξομολογείσθε", Σύντομος εις ήχον βαρύν διατονικόν, Περισσή "Δέσποινα πρόσδεξαι" εκ του Πολυελέου "Λόγον Αγαθόν" Θεοδώρου Φωκαέως, εν συντμήσει, Εκλογή των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης, Εκλογή τη Κυριακή του Θωμά, Εκλογή του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου, Περισσή Πολυελέου της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης, Εκλογή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

Επίσης περιλαμβάνει Μουσικόν Απάνθισμα: "Θεοτόκε Παρθένε", το Συνδετικόν, Οκτάηχον, Αναστάσιμα Ευλογητάρια, Πέτρου Λαμπαδαριου καλλωπισθέντα, Μικρός Παρακλητικός Κανών εις την Υπεραγίαν Θεοτόκον, Νεκρώσιμος Ακολουθία.

Τον τόμο προλογίζει ο Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνων κ. Αχιλλέας Χαλδαιάκης.

Το μουσικό βιβλίο είναι 128 σελίδων, διχρωμία, σχήματος 16 x 24 εκ., και τιμάται 7 €.

Για παραγγελίες: Γ. Χοροζίδης, Ιερά Μονή Αγίου Κυπριανού
Α.Γ. 112 0 133 51 ΦΥΛΗ
Τηλ. 6932437930, Fax: 210 2411080
e-mail: im@agioskyprianos.org

Πηγή: Ιερά Μονή Αγίου Κυπριανού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.