Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Παρουσίαση του έργου «Μαθηματάριον: Ἑρμηνευτικὴ καὶ Μουσικολογικὴ Σπουδή»


Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός θα γίνει η παρουσίαση του συλλογικού έργου «Μαθηματάριον: Ἑρμηνευτικὴ καὶ Μουσικολογικὴ Σπουδή». Την πρωτοβουλία και την επιμέλεια όλου του έργου έχει ο κ. Κωνσταντίνος Σκαρμούτσος. Αυτό το μουσικό ανθολόγιο αποτελεί μια πλήρη εικόνα της ψαλτικής μουσικής σκηνής στην Ελλάδα του 2017, χρήσιμη για τον ερευνητή του μέλλοντος που θα θελήσει να μελετήσει, να αναζητήσει, να συγκρίνει και να ανακαλύψει την αλήθεια για την παράδοση μας και τις ρίζες της.
 
Η Χορωδία "Εργαστήρι Ψαλτικής" υπό την διεύθυνση του κ./ Αθανασίου Παϊβανά και ο Άρχων Λαμπαδάριος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Στυλιανός Φλοίκος θα ερμηνεύσουν κατ'  αντιφωνίαν την σύνθση του μεταβυζαντινού μελουργού Πέτρου Μπερεκέτου "Τας μυστικάς σήμερον..." σε ήχο Πλάγιο του Β΄.

Η Είσοδος είναι ελεύθερη και μετά το πέρας της παρουσιάσεως θα διατεθεί δωρεάν σε όλους τους παρευρισκομένους ο αποθηκευτικός φορέας του έργου (usb μεγέθους 8gb).

Εν συνεχεία παραθέτουμε την πρόσκληση και το Πρόγραμμα της Παρουσίασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.