Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

(Νέα κυκλοφορία) Αναστασιματάριον Ιωάννου Πρωτοψάλτου, επιμέλεια Διονυσίου και Αναστασίου Ηλιόπουλου!

Κυκλοφόρησε σε νέα πολυτελή έκδοση το κλασσικό Αναστασιματάριο του Ιωάννου Πρωτοψάλτου! Η επιμέλεια της εκδόσεως είναι από τους καθηγητές και Πρωτοψάλτες Διονύσιο και Αναστάσιο Ηλιόπουλο! 
Στην προκείμενη νέα έκδοση του έργου διορθώθηκαν καταρχήν οι αβλεψίες της παλαιάς. Το κείμενο του Ιωάννου είναι το αυθεντικό των πρωτοτύπων εκδόσεων, χωρίς παρεμβάσεις. Η παρούσα έκδοση όμως, σε σχέση με την προηγούμενη, είναι εμπλουτισμένη. Καταρχήν είναι 60 σελίδες παραπάνω και έχουν περιληφθεί, εκτός του κλασσικού Αναστασιματαρίου, και άλλα μουσικά κείμενα χρήσιμα για την ψαλτική πράξη, όπως η δοξολογία του Καβάδα σε β' ήχο. Επίσης, έχουν περιληφθεί και όλοι οι στίχοι πριν τα στιχηρά του εσπερινού, των αίνων κ.ά. Σε πολλές περιπτώσεις οι στίχοι έχουν συμπληρωθεί στην πλήρη σωστή μορφή τους και όχι κολοβωμένοι, όπως πέρασαν σε κάποια εγκόλπια. 

Υπάρχουν και άλλες προσθήκες χρήσιμες για τον ψάλτη, όπως το Υπερευλογημένη, το Αναστάς εκ του μνήματος κλπ. Έγινε επίσης πιο επισταμένη φροντίδα στα ισοκρατήματα, σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση. Ακόμα, προστέθηκαν επιπλέον μαρτυρίες, που διευκολύνουν το ψάλσιμο και διορθώθηκαν κάποιες αντινομίες που παραξένευαν τον ψάλτη (όπως η βάση των ειρμολογικών του β' ήχου, που σημειώνεται στον ΠΑ σε όλα τα μέλη και όχι σε άλλα στον ΠΑ και σε άλλα στον ΒΟΥ).
Η τιμή του στα Βιβλιοπωλεία ανέρχεται στα 28€ και πωλείται σε όλα τα ενημερωμένα θρησκευτικά βιβλιοπωλεία, ή και απευθείας από τον εκδότη http://www.dionisios-iliopoulos.gr/contact.html ενώ υπάρχει έκπτωση για τις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής! 

Πηγή: http://analogion.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.