Κυριακή 10 Απριλίου 2016

(Νέα Κυκλοφορία) "Μουσικός Λειμών της Αγρυπνίας" Ι.Μ. Γρηγορίου


 Εντός 15 ημέρων θα κυκλοφορήσει από την Ιερά Μονή Γρηγορίου Αγίου Όρους ένα νέο μουσικό βιβλίο με τίτλο: "Μουσικός Λειμών της Αγρυπνίας". Η έκδοση αποτελεί ένα συνοπτικό, συγκροτημένο και εμπεριστατωμένο μουσικό βιβλίο, το οποίο περιέχει άπαντα τα ψαλλόμενα μέλη της αγιορειτικής αγρυπνίας κατά την τάξη και παράδοση του Ιερού Άθωνος.

Με πληρότητα, σημειογραφική καλαισθησία και μουσική αναφορά σε μαθήματα που έχουν κριθεί στον αγιορειτικό λειτουργικό χρόνο και χώρο, η νέα έκδοση αποκαλύπτει τη βαρύτιμη μουσική κληρονομιά της αγιορειτικής λατρευτικής ζωής. Είναι ευνόητο ότι η παρούσα έκδοση γεννήθηκε μέσα από την πράξη και τις μουσικές ανάγκες, έτσι όπως διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια στην τέλεση της αγιορειτικής αγρυπνίας. Ας σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη μουσική έκδοση που πραγματοποιεί η Ι. Μονή Γρηγορίου. Ήδη έχει εκδώσει, μετά από επανεγγραφή και διόρθωση της παλαιάς εκδόσεως του 1883 τη Μουσική Κυψέλη του Στεφάνου Λαμπαδαρίου, η οποία έτυχε θερμής υποδοχής από τους διακόνους του αναλογίου και έλαβε άριστες κριτικές για το ευανάγνωστο και καλαίσθητο του περιεχομένου της.

Τιμή βιβλίου 30€ (+ 4€ μεταφορικά με acs courier)

Το βιβλίο διατίθεται κεντρικά από την Ιερά Μονή, στη διεύθυνση: 
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, 63087, ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.
τηλ. 6944508555, 6977216239, 6981635024
Email Παραγγελιῶν βιβλίων: imgekdoseis@gmail.com

Εν συνεχεία παραθέτουμε δείγμα από το περιεχόμενο της έκδοσης;





   
 
 

Πηγή: Πεμπτουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.