Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Ημερίδα-Σεμινάριο ερμηνείας της Ψαλτικής Τέχνης!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναγγέλλει με ιδιαίτερη χαρά και τιμή την πραγματοποίηση Ημερίδας-Σεμιναρίου ερμηνείας της Ψαλτικής Τέχνης, και ιδιαίτερο τίτλο: «Ερμηνευτική - ψαλτική προσέγγιση του Ειρμολογίου και της Παπαδικής».

Στο Σεμινάριο αυτό το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Τμήματος (Πανεπιστημιούπολις Θέρμης) την Τρίτη 31-5-2016, ώρες 10.00-13.00 και 17.30-20.30, θα διδάξει ο ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, Άρχων Πρωτοψάλτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και διακεκριμένος χοράρχης Φώτιος Κετσετζής.
...


Προλογίζουν οι καθηγητές του Τμήματος Μαρία Αλεξάνδρου και Εμμανουήλ Γιαννόπουλος. Συμμετέχει το μουσικό σχήμα του Τ.Μ.Σ. «Βυζαντινών λόγος και μέλος-Χορός Ψαλτικής τέχνης».

Προσκαλούνται οι μουσικολογιώτατοι φοιτητές, πρωτοψάλτες, λαμπαδάριοι, ιεροψάλτες, μέλη χορωδιών, μουσικοί, εραστές, θεραπευτές και επιστήμονες της Βυζαντινής μουσικής επιστήμης να συμμετάσχουν στο Σεμινάριο διευρύνοντας τις γνώσεις και τους ορίζοντές τους στο καίριο θέμα του.

Πηγή: http://www.mus.auth.gr/cms/?q=node/2896 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.