Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

(Μουσικό κείμενο, Άρθρο - Μελέτη) Πολυέλεος "Λόγον αγαθόν", μέλος Πέτρου Βυζαντίου, εξήγηση κ. Αχιλλέα Χαλδαιάκη

Πέτρος Βυζάντιος (ακμή περ. 1770-†1808)
Κατόπιν αδείας του Ελλογιμωτάτου Καθηγητού της Βυζαντινής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αχιλλέα Χαλδαιάκη (τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά), αναρτούμε το Άρθρο του στο μουσικολογικό περιοδικό "Ανατολής το Περιήχημα" για τον Πολυέλεο "Λόγον αγαθόν" σε μέλος Πέτρου Βυζαντίου, καθώς και την σχετική εξήγηση (μουσικό κείμενο) του Πολυελέου από τον κ. Αχιλλέα Χαλδαιάκη.

Για να κατεβάσετε όλο το Άρθρο - Μελέτη πατήστε ΕΔΩ

Για να κατεβάσετε μόνο τον Πολυέλεο καθώς και τα καταληκτικά δοξαστικά μαθήματα και τα ληκτικά αλληλουϊάρια σε σύνθεση Δημητρίου Λώτου πατήστε ΕΔΩ

Εκλογή του Πολυελέου μπορείτε να ακούσετε στο παρακάτω βίντεο (36΄ έως 47΄ 20'') στο πλαίσιο του VI Masterclass de Cânt Bizantin, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2013 στο Ιάσιο της Ρουμανίας, από τον κ. Αχιλλέα Χαλδαιάκη, τον Λαμπαδάριο κ. Adrian Stolnicu και υπό τη διεύθυνση του κ. Adrian Sarbu Χορό Ψαλτών Byzantion.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.