Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Ευχές Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου επί τη εορτή του Πάσχα!

Ευχές Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου 
επί τη εορτή του Πάσχα!

Το κοσμοχαρμόσυνο γεγονός της Αναστάσεως του Χριστού, το οποίο για μια ακόμη φορά η Ορθόδοξη Εκκλησία μας εορτάζει, μου δίνει την ευλογημένη δυνατότητα και την μεγάλη χαρά να σας εκφράσω τις Πασχάλιες ευχές μου.

Στην Αγία μας Ορθόδοξο Εκκλησία, η ημέρα της Αναστάσεως ορίζεται ως η ογδόη ημέρα της αναδημιουργίας του κόσμου. Η Ανάσταση του Χριστού είναι η ανατολή μιάς νέας αρχής και μιάς νέας πραγματικότητας, μιάς «άλλης βιοτής» στην οποία η κτίσις ανακαινίζεται και ο άνθρωπος αναπλάθεται αλλά αυτή την φορά όχι με χώμα και νερό αλλά με το ίδιο το Σώμα και το Αίμα του Αναστάντος Κυρίου μας. Ζώντας της Ανάσταση του Χριστού ζούμε την επανεκκίνηση της ανθρώπινης ιστορίας χωρίς τα δεσμά της αμαρτίας και την φθορά του θανάτου. Η Ανάσταση είναι η αρχή της εν Χριστώ ζωής. Στο πρόσωπο του Αναστάστος Κυρίου η αγάπη νίκησε το μίσος. Η ευσπλαχνία κατήργησε τον φθόνο. Η ελπίδα διέλυσε την απελπισία και την απόγνωση και η ζωή κυριάρχησε επί του θανάτου. 

Εύχομαι εκ μέσης καρδίας ο Σταυρωθείς και Αναστάς Κύριός μας Ιησούς Χριστός, ο Σωτήρας και Λυτρωτής των ψυχών μας να μας αξιώνει να ζούμε το γεγονός της εν Χριστώ ανακαίνισης και η Ανάστασή Του να γίνει το ξεκίνημα μιας νέας ζωής πλημμυρισμένης από τις δωρεές και το φως που ανέτειλαν από τον Κενό, Φωτοφόρο και Ζωηφόρο Τάφο Του! 

Με θερμές Σταυροαναστάσιμες ευχές,

† Ο ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.