Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Ψαλτικό Κυριακοδρόμιο! 28.05.2017, Κυριακή των Αγίων Πατέρων!

Με την χάρη του Θεού ξεκινάει σήμερα μία νέα Θεματική Ενότητα με τίτλο "Ψαλτικό Κυριακοδρόμιο". Σε αυτή τη θεματική ενότητα θα φιλοξενούμε στο ιστολόγιό μας μία πλήρη συλλογή με μουσικά κείμενα από τον Εσπερινό, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής που θα μας έρχεται, με μελοποιήσεις από κλασσικούς μελοποιούς της Ψαλτικής Τέχνης, την οποία επιμελείται και στοιχειοθετεί ο γνωστός στην Ιεροψαλτική οικογένεια Χρήστος Τσακίρογλου, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρηση του υλικού! 
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να διευκρινίσουμε δύο πράγματα. α) Η συγκεκριμένη μουσική συλλογή αποτελείται από προσωπικές επιλογές του κ. Τσακίρογλου για προσωπική του χρήση στο Ιερό Αναλόγιο που διακονεί και όχι αντικείμενο διδασκαλίας. Επειδή τυγχάνει να εκφράζουν οι επιλογές αυτές το ιστολόγιό μας, θελήσαμε να τις φιλοξενούμε, με την σκέψη ότι μπορεί να αποτελέσει ένα βοήθημα για τους συναδέλφους Ψάλτες στα Αναλόγιά τους και β) Ότι η δημοσιοποίηση της γίνεται με την άδειά του, όχι όμως με την προτροπή του.


Η Ακολουθία της Ζ΄ Κυριακής από του Πάσχα. Των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου!



Download σε μορφή pdf  ΕΔΩ


Δείγμα από την μουσική συλλογή















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.