Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Σεμινάριο παραδοσιακής και Βυζαντινής μουσικής στη Σχολή Ελληνικής Μουσικής Τέττιξ

Στην Αθήνα, στη σχολή Τέττιξ, θα πραγματοποηθεί το θερινό σεμινάριο Παραδοσιακής και Βυζαντινής μουσικής από τις 4 Ιουλίου έως και τις 9 Ιουλίου. Έγκριτοι καθηγητές, ο καθένας στον τομέα του, θα αναπτύξουν τεκμηριωμένες θεωρίες μέσα από πλήθος παραδειγμάτων και βιωματικών δράσεων.
Τα μαθήματα θα γίνονται καθημερινά από 17.00 έως 22.00 στο όμορφο νεοκλασικό που βρίσκεται στην οδό Λυσίου αρ. 9 στους Αέρηδες στην Πλάκα.

Διδάσκουν οι Κωσταντίνος Μάρκος (ο ρυθμός στην παραδοσιακή μουσική), Γρηγόρης Νταραβάνογλου (η ψαλτική τέχνη στην Κωνσταντινούπολη), Γιώργος Λυκούρας (αριθμοί και μουσική), Περικλής Παπαπετρόπουλος ( θεωρία και πράξη των μακαμιών), Μανώλης Καρπάθιος ( η τεχνική του κανονιού), Γιώργος Τζανέτος ( τα κρουστά στην παραδοσιακή μουσική), Γιώργος Παππάς (μουσικά σύνολα). Την οργάνωση και επίβλεψη του σεμιναρίου έχει ο πρόεδρος της σχολής κ. Γεώργιος Ναούμ.
Οι θέσεις για το σεμινάριο είναι περιορισμένες και θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας. Για εγγραφή και πληροφορίες στο γραμματέα της σχολής Μιχάλη Τσατήρη, τηλ. 6977542669.

Πηγή: Psaltologion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.