Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Ο Χορός Ψαλτών "Νάξιοι Μελιστές" στην εκδήλωση του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας! (Φωτογραφίες - Βίντεο)

Την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου πόλεως Νάξου, ενημερωτική εκδήλωση του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας, αναφορικά με τη "Γιόγκα" & τον εμβολιασμό των παιδιών, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας. Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος Αιδεσ. Πρωτ. Συμεών Τελόπουλος, τον οποίο καί ευχαριστούμε πολύ για την τιμητική πρόσκληση να συμμετέχει ο Χορός μας σ' αυτήν.

Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης ο Χορός Ψαλτών "Νάξιοι Μελιστές" υπό την διεύθυνση του κ. Δημητρίου Παπάνη απέδωσε μέλη, κλασσικών και νεότερων μελοποιών της Ψαλτικής Τέχνης, της εορτής της Αναλήψεως, του Αγίου Θαλλελαίου, των Αγίων Πατέρων και του Ενιαυτού.

Εν συνεχεία πήρε το λόγο ο πρώτος ομιλητής κ. Ιωάννης Μηλιώνης, Εκπαιδευτικός, εξέχον στέλεχος της Π.Ε.Γ. (Πανελλήνια Ένωση Γονέων), συγγραφέας, ερευνητής και ειδήμων πάνω σε θέματα αιρέσεων και Παραθρησκείας αφού επετέλεσε συνεργάτης του αειμνήστου π. Αντωνίου Αλεβιζόπουλου, αναπτύσσοντας το θέμα: "Γιόγκα! είναι η Γιόγκα σωματική Άσκηση - Γυμναστική;", καθώς η διάδοση της γιόγκα (yoga) - αυτής της "αιχμής του δόρατος" της διείσδησης του Ινδουισμού στη Δύση και στη χώρα μας - λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, ειδικά με την καθιέρωση από τον Ο.Η.Ε. της 21ης Ιουνίου ως "Παγκόσμιας Ημέρας της Γιόγκα".

Ο δεύτερος ομιλητής κ.  Πέτρος Αλικάκος, Δικαστικός, συνεργάτης του τμήματος Λοιμωξιολογίας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ανέπτυξε το θέμα: "Εμβόλια! Θα διστάζατε να εμβολιάσετε το παιδί σας". Ο κ. Αλικάκος ανέλυσε το θέμα από κοινωνικής, νομικής και ιατρικής πλευράς καθώς τα τελευταία χρόνια, το λεγόμενο "κίνημα κατά των εμβολίων" έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στο εξωτερικό και σταδιακά αρχίζει να διαδίδεται και στην Ελλάδα. Η αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο πλευρές-και τους γονείς που έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα- είναι μεγάλη και συνεχώς οξύνεται. 

Μετά το πέρας των ομιλιών ο Σεβασμιώτατος διηύθυνε την συζήτηση που ακολούθησε και έκλεισε την εκδήλωση απευθύνοντας ευχαριστίες και συγχαρητήρια προς τους ομιλητές, τον Χορό Ψαλτών αλλά και τον υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητος π. Συμεών Τελόπουλο που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου και μικρών Κυκλάδων κ. Φώτιος Μαυρομάτης.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση και βίντεο από τα μέλη που έψαλλε ο Χορός μας!








"Ανελήφθης εν δόξη…"
Απολυτίκιο της Δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου. 
Ήχος Δ΄ Χρωματικός.
"Σε την υπέρ νουν…"
Η Θ΄ Ωδή του Κανόνος της Δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου. 
Μέλος Ιωάννου Πρωτοψάλτου, Ήχος Πλάγιος του Πρώτου.



Στιχηρά Προσόμοια 
του Εσπερινού της εορτής του Αγίου Μάρτυρος Θαλλελαίου. 
Μέλος επί τη βάσει Ιωάννου Πρωτοψάλτου, Ήχος Τέταρτος.


"Των Αγίων Πατέρων ο Χορός…"
Δοξαστικό των Αίνων της Κυριακής των Αγίων Πατέρων. 
Μέλος Πέτρου Λαμπαδαρίου, Ήχος Πλάγιος του Τετάρτου


 "Υπερδεδοξασμένος ει Χριστέ ο Θεός ημών…"
Απολυτίκιο των Αγίων Πατέρων αργό Ειρμολογικό. 
Μέλος Θεοφάνους Βατοπαιδινού, Ήχος Πλάγιος του Τετάρτου.


"Τις Θεός Μέγας…"
Μέγα Προκείμενο. 
Μέλος Πέτρου Μπερεκέτου, Ήχος Βαρύς.

  
"Λόγον αγαθόν…"
Εκλογή στίχων εκ του Θεομητορικού Πολυελέου. 
Μέλος αειμνήστου Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μ.τ.Χ. Ιακώβου Ναυπλιώτου του Ναξίου,  Ήχος Πλάγιος του Πρώτου.




Φωτογραφίες και Βίντεο: Νικολία Κατσαρά, Ι.Μ. Παροναξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.