Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

"Χριστός εν πόλει Βηθλεέμ..."

     
Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, ο Χορός Ψαλτών "Νάξιοι Μελιστές" συμμετείχε στην κατανυκτική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τίτλο "Χριστός εν πόλει Βηθλεέμ..." που πραγματοποίησε ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου, εντός του Ιερού Ναού.
Στην εκδήλωση ο Χορός απέδωσε ύμνους της περιόδου των Χριστουγέννων, με ενδιάμεσα θεολογικά σχόλια του φιλόμουσου Εφημερίου του Ιερού Ναού Αιδεσ. Πρωτ. π. Νεκτάριου Αλεξόπουλου. 
    Εν συνεχεία τιμήθηκε ο επί 60 χρόνια μακαριστός Πρωτοψάλτης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Δημήτριος Μελισσηνός, καθώς και ο επί 20 χρόνια νυν Πρωτοψάλτης κ. Στυλιανός Βλησίδης! Στον τιμώμενο απένειμε ο Σεβασμιωτατος την ύψιστη τιμή της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Σταυρό της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής μαζί με τιμητική περγαμηνή.
    Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος, μίλησε με πολύ επαινετικά και συγχαρητήρια λόγια και ευχαρίστησε τον Χορό για την συμμετοχή του, καθώς και όλους του συντελεστές της εκδηλώσεως.













(Οι Φωτογραφίες είναι από την συνεργάτιδα του Χορού κ. Νίκη Κατσαρά και τον π. Δωρόθεο Βενετσανόπουλο)

Σχετικά βίντεο:

Προεόρτια προσόμοια της εορτής των Χριστουγέννων:



Απολυτίκιο των Χριστουγέννων:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.