Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Μελίσματα Ψαλτικής (ρλη΄) Κυριακή Ε΄ Λουκά.

Μελίσματα Ψαλτικής
Κυριακή Ε΄ Λουκά
Ήχος Πλ. α΄, Εωθινό ΙΑ΄


Περιεχόμενα αναρτήσεως:
α) "Φανερών σε αυτόν..." Εωθινό ΙΑ΄ της Οκτωήχου! Μέλος επι τη βάση Θρασύβουλου Στανίτσα, Ήχος Πλ. α΄. Ψάλλει ο αείμνηστος Άρχων Υμνωδός της Μ.τ.Χ.Ε. Σπυρίδων Υφαντής.
β) Αργή Δοξολογία. Εκλογή στίχων από την Αργή Δοξολογία. Μέλος Μπαλασίου Ιερέως, Ήχος Πλ. α΄ Πεντάφωνος.Ψάλλει ο Χορός Ψαλτών "Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης", υπό την Διεύθυνση του Ομότιμου Καθηγητού της Βυζαντινής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γρηγορίου Στάθη.
γ) "Οι τα Χερουβείμ..." Χερουβικός ύμνος. Μέλος Κωνσταντίνου Πρίγγου, Ήχος Πλ. α΄. Ψάλλει ο Άρχων Διδάσκαλος του Αποστόλου της Μ.τ.Χ.Ε.  Δημήτριος Νεραντζής.
δ) "Άξιον εστίν..." Μεγαλυνάριο της Θεοτόκου. Ήχος Πλ. α΄ Εναρμόνιος. Κατ εκτέλεσιν των αειμνήστων Άρχοντων Πρωτοψαλτών της Μ.τ.Χ.Ε. Ιακώβου  Ναυπλιώτου του Ναξίου και Κωνσταντίνου Πρίγγου.
ε) "Αινείτε τον Κύριον..." Κοινωνικό της Κυριακής. Μέλος Αγίου Ιωάννου Κουκουζέλους του Μαΐστορος, Ήχος Πλ. α΄. Ψάλλει η Εκκλησιαστική Χορωδία "Ρωμανός ο Μελωδός" της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού υπό την διεύθυνση του Αιδεσ. Πρωτ. π. Νικολάου Λυμπουρίδη.

 "Φανερών σε αυτόν..." 
Εωθινό ΙΑ΄ της Οκτωήχου! 
Μέλος επι τη βάση Θρασύβουλου Στανίτσα, Ήχος Πλ. α΄. 
Ψάλλει ο αείμνηστος Άρχων Υμνωδός της Μ.τ.Χ.Ε. Σπυρίδων Υφαντής.


 Αργή Δοξολογία.  
Εκλογή στίχων από την Αργή Δοξολογία. 
Μέλος Μπαλασίου Ιερέως, Ήχος Πλ. α΄ Πεντάφωνος.
Ψάλλει ο Χορός Ψαλτών "Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης", υπό την Διεύθυνση του Ομότιμου Καθηγητού της Βυζαντινής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γρηγορίου Στάθη.


 "Οι τα Χερουβείμ..." 
Χερουβικός ύμνος. 
Μέλος Κωνσταντίνου Πρίγγου, Ήχος Πλ. α΄. 
Ψάλλει ο Άρχων Διδάσκαλος του Αποστόλου της Μ.τ.Χ.Ε.  Δημήτριος Νεραντζής. 


  "Άξιον εστίν..." 
Μεγαλυνάριο της Θεοτόκου. Ήχος Πλ. α΄ Εναρμόνιος. 
Κατ εκτέλεσιν των αειμνήστων Αρχόντων Πρωτοψαλτών της Μ.τ.Χ.Ε.  
Ιακώβου  Ναυπλιώτου του Ναξίου και Κωνσταντίνου Πρίγγου.


"Αινείτε τον Κύριον..."  
Κοινωνικό της Κυριακής. 
Μέλος Αγίου Ιωάννου Κουκουζέλους του Μαΐστορος, Ήχος Πλ. α΄. 
Ψάλλει η Εκκλησιαστική Χορωδία "Ρωμανός ο Μελωδός" της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού  υπό την διεύθυνση του Αιδεσ. Πρωτ. π. Νικολάου Λυμπουρίδη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.